Goedkope vrijloopkoppelingen zoeken

Vrijloopkoppeling

Vrijloopkoppelingen zijn koppelingen die het koppel naar één draairichting overbrengen. Het andere deel kan dan vrij lopen. Zo zorgen ze ervoor dat een wiel vrij kan lopen terwijl de beweging van de motor wel doorgaat.

Er zijn vele toepassingen, waar vrijloopkoppelingen voor gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld bij een fiets, zodat de pedalen stil kunnen blijven staan, of zelfs achteruit kunnen bewegen, terwijl de wielen voorwaarts bewegen.

In de industrie worden industriële vrijloopkoppelingen gebruikt. Zoals bijvoorbeeld in machines voor het vervaardigen van verpakkingen, papier, voedsel, machinebouw, schepen. Het kunnen de aandrijfcomponenten zijn voor transportbanden, pompen, ventilatoren, elevatoren, generatoren, achtbanen en boegschroefsystemen.

Schakelbare koppelingen

Een koppeling wordt gebruikt om vermogen van een aandrijvende as op een andere as over te brengen. Soms gebeurt dat volkomen automatisch, en soms zijn deze koppelingen schakelbaar. Vaak om een verbrandingsmotor onbelast te kunnen starten.

Schakelbare koppelingen maken dus gebruik van een mechanisme waarbij de onderdelen van de koppeling vrij van elkaar kunnen bewegen als dat nodig is.

Vrijloopkoppelingen werken met klem- /kantelelementen of met rolelementen die tussen een binnenring en een buitenring gemonteerd zijn. Deze elementen grijpen vast als de schakelaar ingedrukt is, waardoor beide elementen samen gaan bewegen. Ze bewegen onafhankelijk van elkaar als de schakelaar niet ingedrukt is, doordat deze elementen dan niet meer vastklemmen.

Goedkope koppelingen

De koppelingen die u zoekt voor uw machine wilt u natuurlijk voor een betaalbare prijs aanschaffen. Ook zult u graag koppelingen van een goede kwaliteit kopen, omdat die het behoud van uw machine betekenen. U bent dus op zoek naar een speciaalzaak, die u koppelingen van goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs aanbiedt.

ACH Aandrijftechniek is een speciaalzaak, die vele soorten koppelingen verkoopt. U vind er kwaliteitsmerken zoals Stieber, GMN, C.T.S., Ringspann, Rexnord en BASS.

De beste aanschaf in vrijloopkoppelingen

Welke vrijloopkoppeling het beste is voor uw situatie hangt af van het doel waar u hem voor wilt gebruiken, en in welke omgeving de koppeling zich zal gaan bevinden. Heeft de koppeling bijvoorbeeld te maken met agressieve stoffen, dan zult u ander materiaal nodig hebben dan wanneer dat niet het geval is.

Het voordeel van een speciaalzaak is, dat men verstand heeft van het geen men verkoopt, en u dus altijd advies zal kunnen geven over de beste aanschaf die u in uw geval kunt doen. Zodat u niet onnodig geld uitgeeft, en nog jaren plezier van uw aankoop kunt hebben. En van uw machine, natuurlijk, want goede koppelingen zijn heel belangrijk voor de levensduur van uw machine!